Nedostatak vitamina kod djece - Aloa Vera Vukonić

Nedostatak vitamina kod djece

0

Nedostatak vitamina kod djece i važnosti dodataka prehrani.

Nedostatak vitamina kod djece a i kod odraslih mogao bi se spriječiti  kad bi jeli barem šest porcija voća i povrća dnevno, kako bi imali manje izgleda da dobijemo srčanu bolest, rak i druge teške bolesti, napisao je American Cancer Society i Heart Association.

Nažalost, malo ljudi jede takve količine voća i povrća, a ako jedu, onda je posve moguće da sadrže nedovoljne količine hranjivih tvari i vitamina. Zašto? Jer povrće i voće rastu u osiromašenom tlu ili se to isto tlo gnoji s kemijskim gnojivima.

Štoviše, kako bi se gradovima isporučili povrće i voće, često ih se bere s polja još nezrelo i zeleno, tako da mogu sazrijeti tijekom prijevoza. I to dovodi do ogromnog nedostatka mikronutrijenata u zrelom povrću i voću, u kojem  započinje biološki proces sinteze hranjivih molekula, fitonutrijenata.

Uvezene jabuke prilikom transporta tretiraju se sa posebnom tvari koja mogu poremetiti rad ljudskog tijela. Tako je nedostatak vitamina kod djece jedan zaista ozbiljan problem kojeg definitivno ne možemo nadoknaditi samo prehranom.

Organizam djeteta u kojem nedostaju vitamini prije ili kasnije to će dati do znanja.

Vitamini unutar organizma djeluju poput koenzima ili enzima pa su stoga djelotvorni za pravilno funkcioniranje organizma.

Javljaju se određene promjene kod djeteta, fizičke ili psihološke naravi  koje mogu signalizirati na manjak određenih vitamina u tijelu.

  • gubitak apetita i promjene na koži signaliziraju manjak vitamina A.
  • svrbež i bolovi pokazuju na mogućnost nedostatka vitamina D (najbolje je ustanoviti vađenjem krvi).
  • poremećaji u probavi upućuju na manjak vitamina B6 – (anemiju, proljev, mučnine, umor, slabost i vrtoglavice).
  • neobjašnjivi umor, promjene raspoloženja, oticanje desni, bolovi u zglobovima, anemija, promjene na kosi i koži, krvarenje desni, modrice,  razvoj depresije, sporo zacjeljivanje rana, gubitak težine i infekcije upućuju na manjak vitamina C.

 

Za razvoj multivitamina za djecu Forever Kids, Forever Living Products je koristio najnovije dostignuće u tehnologiji prerade povrća i voća. Sušenjem i dehidracijom, čuvajući važne komponente, uključujući vrijedne fitoelemente, patentirane mješavine, vitamine, minerale i enzime.

Osnova fitonutrienata uzeta je iz ekstrakta mrkve, akerola, brokule, špinata, kupusa, jabučnog pektina, koncentrat brusnice, rajčica i agruma.

Osim toga, Forever Kids se izrađuje u skladu sa standardima i zahtjevima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Sadrži dnevnu dozu vitamina A, C, D, B1, B2, B6, B12, niacin, biotin, cink i bakar, EPD, vitamin E i folnu kiselinu, kalcij, magnezij i mangan, te pantotensku kiselinu. Multivitamini s mirisom grožđa i naranče.

Proizvod je ovjeren od strane  Republike Hrvatske i ostalih 160 zemalja svijeta u kojima se prodaju proizvodi tvrtke Forever Living Products. Također ima certifikate Kosher i Islamic Halal Society, što još jednom potvrđuje čistoću i kvalitetu proizvoda.

 

Svidio vam se članak Nedostatak vitamina kod djece?

Podjelite ga s prijateljima!

 

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS PROIZVODE ONLINE!

Ove proizvode možete naručiti na službenim stranicama Forever Living Productsa, klikom na ovaj link.

Ukoliko želite ostvariti 15% popusta, minimalna narudžba putem gore navedenog linka za kupnju u Republici Hrvatskoj iznosi 630,00 kn.

Nakon stavljanja proizvoda u košaricu odaberite opciju Naplata, a potom Novi kupac i ostvarite popust.

Popust od 15% biti će Vam obračunat na zadnjem koraku, neposredno prije naplate!

Ako želite naručiti pojedinačan proizvod (bez minimalne narudžbe) odaberite opciju Gost.

Naručivanje_aloavera-vukonic

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte.

 

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.