Sinovijalna tekućina u zglobovima - Kako spriječiti artritis?

Sinovijalna tekućina u zglobovima – Kako spriječiti artritis?

0

Zanimljive činjenice o artritisu i pomoći pri nedostatku sinovijalne tekućine u zglobovima!

Sinovijalna tekućina u zglobovima, synovia (od grčkog Sýn – zajedno i lat. Ovum – jaje) je gusta elastična masa koja ispunjava šupljinu zglobova. Normalno prozirna ili blago žućkasta.

U tijelu obavlja funkciju intraartikularnog podmazivanja, sprječava trenje zglobnih površina i njihovo trošenje. Sudjeluje u održavanju normalnog omjera zglobnih površina u šupljini zgloba, povećava njihovu pokretljivost; pruža prehranu zglobnoj hrskavici; služi kao dodatni amortizer. Tekućinu proizvodi sinovijalna membrana zgloba i ispunjava šupljinu.

 

Sastav Sinovijalna tekućina u zglobovima

Sinovialna tekučina u zglobovima sastoji se od dvije glavne komponente – tekućih i proteinskih polisaharida. Tekućina je u suštini krvna plazma. Glavni element koji osigurava viskoelastička svojstva sinovijalne tekućine je Hijaluronan – polisaharid iz skupine glikozaminoglikana .

Hijaluronant osigurava stabilizaciju strukture proteoglikana, koji zajedno tvore molekule kompleksne strukture i velike molekulske mase. Te molekule se talože unutar kolagenske strukture hrskavice, osiguravajući njegovu elastičnost.

 

Funkcija Sinovijalna tekućina u zglobovima

 

Prilikom većih opterećenja iz dubokih slojeva hrskavice  oslobađa se tekućina koja ispunjava pore i prostor između vlakana te smanjuje opterećenje. Smanjujući opterećenje, tekućina se vraća u hrskavicu . Stoga se klizanje zglobne hrskavice javlja gotovo bez trenja, čak i uz znatno fizičko naprezanje.

Nedostatak sinovijalne tekućine ometa klizanje i uzrokuje škripanje zgloba.

Postoje situacije kada se sinovijalna tekućina u zglobovima izlučuje u dovoljnoj količini, ali njezina kvaliteta pati zbog nedostatka određenih sastavnih elemenata – glukozamina i kondroitina. Različiti poremećaji u sintezi sinovijalne tekućine često prate različite lezije zglobova, kao što su osteoartritis itd.

Učinak vraćanja viskoznosti sinovijalne tekućine usmjeren je na uklanjanje nedostatka viskoelastičnih svojstava sinovijalne tekućine velikih zglobova.

Mehanizam ove akcije temelji se na uvođenju natrij hijalurona u šupljinu zahvaćenog zgloba – tvar koja je prirodna komponenta sinovijalne tekućine, koja u zglobovima služi kao lubrikant za hrskavicu i ligamenta, kao i apsorber iznenadnih opterećenja.

Hijaluronska kiselina je prirodni polimer koji osigurava viskoelastična svojstva sinovijalne tekućine.

Sinovijalna tekućina u zglobovima na koje utječe osteoartritis ima nižu viskoznost i elastičnost nego sinovijalna tekućina u zdravih zglobova. Kao rezultat intraartikularne injekcije hijaluronske kiseline, poboljšavaju se viskoelastična svojstva sinovijalne tekućine.

Osim toga, poboljšava funkcije podmazivanja i amortiziciju  što smanjuje mehaničko dijelovanjena na zglob. Kao rezultat, bol se smanjuje i poboljšava se mobilnost zglobova.

Forever Freedom je jedna od glavnih ideja programa, koji se temelji na Aloa Vera biljci i glukozaminu, kondroitinu, MSM-u (prirodni sumpor) i vitaminu C . Na tržištu postoje mnogi proizvodi koji sadrže gore navedene tvari, ali se nitko od njih ne može usporediti s Forever Freedom. Svi drugi proizvodi počinju djelovati tek nakon 3-4 mjeseca, dok Forever Freedom počinju djelovati nakon nekoliko dana ili tjedana jer Aloe Vera poboljšava njegovu apsorpciju i biodostupnost, što znatno smanjuje vrijeme za postizanje rezultata!

Forever Active (HA) , drugi proizvod programa, sadrži visoko probavljivu hijaluronsku kiselinu koja je lubrikant za naše zglobove sa snažnim protuupalnim učinkom.

 

Odmah počnite brinuti o zdravlju vaših zglobova, kralježnice i kostiju.

 

Preporučena receptura za pomoć kod artritisa:

Nakon doručka:

 • Forever Freedom – 60 ml
 • Active HA – 1 kapsula
 • Arctic Sea – 2 kapsule
 • Nature – Min – 1 – 2  kapsule

Nakon ručka:

 • Active HA – 1 kapsula
 • Arctic Sea – 2 kapsule
 • Nature – Min – 1 – 2  kapsule

Nakon večere:

 • Forever Freedom – 60 ml
 • Active HA – 1 kapsula
 • Arctic Sea – 2 kapsule
 • Nature – Min – 1 – 2  kapsule

 

Izvor: Aloe Vera International

Svidio vam se članak Sinovijalna tekućina u zglobovima – Kako spriječiti artritis?

Podjelte ga s prijateljima na društvenim mrežama!

 

Ako ste zainteresirani za poslovnu suradnju, slobodno nas kontaktirajte!

 

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS PROIZVODE ONLINE!

Ove proizvode možete naručiti na službenim stranicama Forever Living Productsa, klikom na ovaj link.

Ukoliko želite ostvariti 15% popusta, minimalna narudžba putem gore navedenog linka za kupnju u Republici Hrvatskoj iznosi 630,00 kn.

Nakon stavljanja proizvoda u košaricu odaberite opciju Naplata, a potom Novi kupac i ostvarite popust.

Popust od 15% biti će Vam obračunat na zadnjem koraku, neposredno prije naplate!

Ako želite naručiti pojedinačan proizvod (bez minimalne narudžbe) odaberite opciju Gost.

Naručivanje_aloavera-vukonic

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte.

 

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.