Strah od novog posla - Iluzija koju treba svladati - Aloa Vera Vukonić

Strah od novog posla – Iluzija koju treba svladati

0

Strah od novog posla ili općenito od nečeg novog velika je “iluzija”.

Strah od novog posla javlja se kod većine ljudi. Počnu se javljati misli tipa: Što ako ne uspijem? Da li je to stvarno za mene? Da li ću imati kome ponuditi? Što ako ne bude kupaca? itd.

Što sa time radite sebi? Uzrokujete akcije iz negativnih misli i onda se čudite kada rezultat bude negativan. Ne kaže se uzalud Razmišljaj pozitivno!

Iz pozitivnim misli može se samo izroditi pozitivan poriv tj. pozitivna akcija da se napravi nešto. Doći će vam neka dobra ideja koju ćete sljediti i na kraju će vas odvesti u pravcu koji je najbolji za vas. Nemojte razmišljati logično!  I rezultat će na kraju biti pozitivan. Tako da iz pozitivnog stajališta možete ostvariti sve svoje snove. Postoje raznorazne tehnike rada na sebi kojima možete istrenirati sebe da pozitivno razmišljate.

Puno puta mi se desilo u životu da sam napravila nešto u smjeru svojih želja. “Zdrava pamet” i logika to ne bi mogla spojiti ni da je ne znam šta. Čak bi me i moji bližnji kojima bi povjerila svoje želje i očekivanja, odgovarali od toga i rekli da tu nema logike, da nema smisla upuštati se u takvo nešto. Da to neće uspjeti. Ali ja sam bila “tvrdoglava” i vjerovala sam u ostvarenje svoje želje. I, šta mislite šta se dogodilo? Pa naravno! OSTVARILA SAM SVOJE ŽELJE! Da sam išla razmišljati logično vjerojatno bi otvorila vrata sumnji. Tom malom crvu kojeg ako ne zaustavimo na vrijeme može napraviti takav nered. I vjerojatno bi odustala. Nemojte dati nikome da vam “kopa” po mislima. (Više o tome zašto sam se odlučila za MLM možete pročitati klikom na ovaj link.)

Zato kada imate neku “ludu” ideju, vjerojatno će biti najbolje da ju zadržite za sebe!!! Vaši će bližnji iz najboljih, ali stvarno najboljih i najiskrenijih razloga reći svoje mišljenje koje vas može skrenuti s puta. Neće oni to reći zato da vas sabotiraju. Oni vam žele najbolje i iz njihove perspektive ta vaša super ideja izgleda katastrofa. Jer to je njihovo stjalište i njihovo mišljenje koje vas ne čini niti manje važnim, niti lošijim osobama. To je samo njihovo mišljenje!! I ne trebate ga uzimati u obzir ako vam ne paše.

Glavna vodilja bi vam trebala biti vaša intuicija. Vaš unutarnji glas koji vas neće nikada iznevjeriti.

Kako prepoznati intuiciju?

Kada si postavite neko pitanje, odgovor koji vam dođe u prvoj sekundi nakon što ste sami sebe pitali, je ispravan odgovor. To vam vaša intuicija govori i jedino nju trebate slušati. Neki je još zovu glasom anđela ili Božji glas. Kako god da ju nazvali, to je ono istinsko što vas treba voditi u donošenju bilo kakvih odluka u životu.

Ima još jedna stvar koju bi vam htjela razjasniti a to je STRAH! Ima puno definicija straha, ali meni jedna od najdražih je da je Strah nedostatak vjere!

Strah je osjećaj koji nam se javlja i koji je potaknut negativnim mislima. A pošto je potaknut mislima znači da ga možemo kontrolirati. Dakle,  ako nam se i počnu pojavljivati pitanja koja nam se ne sviđaju, i koja uzrokuju strah od novog posla, potrebno ih je stopirati i početi sa novim pitanjima: Koje ću sve dobre ljude upoznati na novom poslu? Kakve ću dobre mentore imati? Kamo će me ova nova okolina odvesti? i slično.

Jedan moj mentor jednom je rekao:

“Kada krećete u novi posao za novu kompaniju trebate:

  1. Vjerovati u kompaniju za koju radite
  2. Vjerovati u sebe”

Ako već izađete iz sadašnjeg trenutka i počnete izmišljati scenarije koji se još nisu dogodili. Bilo bi bolje da se fokusirate na scenarije koje želite da se dogode! Ako vam se i pojavi u mislima scenarij koji ne želite, uzmite olovku i papir i zapišite ovaj loš i odmah pored njega scenarij koji želite da se dogodi. Ovosi o vama koji ćete od njih vrtiti u mislima, a sljedom toga i koju ćete životnu priču pričati.

 

Svidio vam se članak Strah od novog posla – Iluzija koju treba svladati?

Podjelite ga s prijateljima!

 

 

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS PROIZVODE ONLINE!

Ove proizvode možete naručiti na službenim stranicama Forever Living Productsa, klikom na ovaj link.

Ukoliko želite ostvariti 15% popusta, minimalna narudžba putem gore navedenog linka za kupnju u Republici Hrvatskoj iznosi 630,00 kn.

Nakon stavljanja proizvoda u košaricu odaberite opciju Naplata, a potom Novi kupac i ostvarite popust.

Popust od 15% biti će Vam obračunat na zadnjem koraku, neposredno prije naplate!

Ako želite naručiti pojedinačan proizvod (bez minimalne narudžbe) odaberite opciju Gost.

Naručivanje_aloavera-vukonic

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte.

 

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.